top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıebru

Instagram'da Göze Çarpmak İçin 7 Öneri

Kimsenin Instagram kullanmakla bir derdi yok ama birçok kişinin ya da markanın Instagram’da yeterli kitleye ulaşamamak ve satış gerçekleştirememekle ilgili sıkıntısı var. Bu sorunu çözmek için arkadaşlarınıza, bir bilene ya da görece sizden daha bilgili kişilere sormuş ama yeterli yanıtı alamamış olabilirsiniz. Sosyal medyada tanınmanın yolları saymakla bitmez ama biz bunları sizin için birkaç başlık altında topladık. Şimdi, Instagram’da görünür olmak ya da bir diğer deyişle Instagram’da göze çarpmak için birbirinden değerli 7 öneriden bahsedeceğiz.


1. Etkileşimli Hikayeler Atın! Çoğumuz posta atmanın değerini abartıp hikayenin etkileşimini görmezden gelerek aslında en büyük hatayı yapıyoruz. Paylaştığımız postu, takipçi sayımızın onda birine ancak beğendirirken hikayemizdeki görünürlüğün çok daha fazla olduğu gerçeğini yadsıyoruz. Ancak daha fazla hikaye atarak ve bunları da anket, soru-cevap, test ya da benzeri şekillerde etkileşimli hale getirebilirsek o zaman daha yaratıcı ve akılda kalıcı bir profil oluşturacak ve takipçilerimiz tarafından daha büyük zevkle takip edilmek bir yana, marka değerini de artıracağımız için satışlarımıza da etki ettiğini göreceğiz. Instagramda ünlü markaların yaptığı gibi günde en az 5-10 arası hikaye atmak ve bunların birkaçını interaktif olarak paylaşmak sizin için etkili ve büyük bir adım olacaktır.


2. Profilinizi Düzenleyin Bu bölümü düzenlemeye biyografi bölümünden başlamalısınız. Oraya sizi ya da markanızı tanıtacak net ve kısa bilgiler yazmak hayati önem taşıyor. Hatta uygun görürseniz emojilerle bu yazıları destekleyebilir ve eğlenceli bir biyografi bölümü yaratabilirsiniz. Amacınıza göre telefon, mail, web sitesi gibi size ulaşılmasını sağlayacak her türlü bilgileri de burada kullanmanız gerekiyor.


3. Postlarınızda Hep Aynı Filtreyi Kullanın Instagram’da her gün milyonlarca insan milyonlarca hesaba girip çıkıyor ve bir hesapta ortalama bazen bir dakika bile kalmıyor. Hal böyle olunca rekabet doğal olarak artıyor. Peki, burada ne yapmak gerekiyor? Öncelikle paylaştığınız postların ilgi çekici ve özgün olması gerekiyor. Unutmayın, iyi fotoğraf her zaman baktırır. Bir de bu görsellerin tonları birbiri ile uyumluysa işte o zaman profilinize giren kişi genel olarak bir istikrar ve düzen görecek ve kendisini güvende hissedecek. Size güvenerek sayfasında gezinecek.


4. Hashtag Kullanımına Dikkat Edin! Instagram hashtag sayısını 30 ile sınırladığı için en fazla 30 hashtag kullanabilirsiniz ancak aslında sizi anlatan 5-10 arası hashtag ile görünürlüğünüzü artırabilrsiniz. Böylece postlarınızın altını da fazla hashtag’e boğmadan daha etkili paylaşımlar yapmış olursunuz.


5. Post Altı Yazılarınız İnteraktif Olmalı! Postlarda paylaştığınız görseller kadar post altına yazdıklarınızda büyük önem taşır. Orada interaktif yazılar paylaşarak insanların daha fazla yorum yazmasını sağlayabilirsiniz. Böylece fazla yorum sayesinde siz de görünürlüğünüzü artırmış olacaksınız.


6. Kampanyalar ve Çekilişler Yapın! Görünürlüğü artırmanın en mutlak yollarından birisi de kampanya ve çekiliş posları paylaşmaktır. Böylece etkileşimi oldukça artırmakla kalmayacak, markanızın duyulmasına da yardım edeceksiniz. Özellikle çekilişlerde “profili takip et, gönderiyi beğen, 3 arkadaşını etiketle” tarzı harekete geçiren şartlar sayesinde takipçi sayınızı da daha hızlı artırabilirsiniz.


7. Sponsorlu Reklam Bütçesi Ayırın! İşte geldik en önemli maddeye. Eğer aylık ya da haftalık sponsorlu reklam bütçeniz olmazsa Instagram’da çok zor yol alacağınızı baştan belirtmemiz gerek. Instagram, kişi ve markaların bu platformu ticari açıdan da kullandığını fark ettiğinden beri gönderilerinizi takipçilerinizin hepsine gösterebilmeniz bile imkansız olmaya başladı. Ancak sponsorlu reklamlar sayesinde hem takipçilerinize hem de sizi hiç takip etmeyen kişilere ulaşabilir. Pazarlamak istediğiniz ürünün sunumunu çok daha gerçekleştirebilirsiniz.

86 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page